Mit is tudunk valójában? Igazából semmit. A gépek generálják a mátrixot, mi meg alszunk csendben a kapszulánkban és azt hisszük, meg tudunk jósolni dolgokat. Mire is alapozunk? Számokra, adatokra, statisztikákra és megérzésekre.

Aztán egyszerre kiesnek a franciák az első körben. Ok, ezt is a gépek generálták, de legalább örülünk neki. Amúgy sem irigylem szegény gallokat. Ők hordozzák most a világ kollektív bűntudatának 11,8%-át és tudat alatt minden játékos, minden bíró, minden dijoni mustár és Chateau Lafitte tudja, hogy az íreknek kellene a Bafanával ki-ki mérkőzést játszania 22-én. Ehhez képest itt vannak nekünk Ribery-ék. Ők 10-ek a FIFA slágerlistáján, mi pedig éppen bekerültünk a Hot 100-ba. Mexikó tegnap 1-3-at játszott az angolokkal, de én úgy vagyok vele, hogy latin-amerikai országokkal sohasem tudhatja az ember. Erre nekünk itt van kettő is. Mexikó állítólag (1)örök (2)titkos (3)esélyes - vagy más sorrendben - a vébéken, de én csak Campos bohócruhájára emlékszem, meg az is tény, hogy negyeddöntőnél tovább sohasem jutottak. Ez persze motiválólag is hathat egy olyan csapatra, ami rendre megváltja a jegyét, de aztán lekési a csatlakozást, szóval valószínűleg hajtani fognak, de így is csoport harmadikként végzik, mert Dél-Amerika szlovénjeinek, vagyis az uruguay-i válogatottnak, akiknél csak fotó-finissel voltak jobbak a 17. helyért folytatott küzdelemben, már elege van a mexikóiak elleni silány szereplésből, a 3-7-7-es rekordból, szóval most legyalulják Mexikót és nem csoda, hogy ilyen lendületben vannak, hiszen bennünket is elkapnak 3-0-ra. Végtére is kétszeres világbajnokok, ami nem is rossz egy 4 milliós országtól.

A franciákkal játszott 1-1 után ez elég is a csoportelsőséghez. Szóval Dél-Afrika, ahhoz képest, hogy 90.(!!!), az uruk hai bukta mellett egy x-el és egy 2-1-es győzelemmel a nyitómérkőzésen, másodikként tovább fog jutni.

 

Tegnap ikszeltünk a bolgárokkal.

 

Nem tudom, hogy ennek örüljek, vagy ne. Pedig. A bolgárok nem jutottak be a vébére, persze mi is csak a rendező ország jogán vagyunk ott. Az, hogy a thai válogatottat egy hete megvertük 4-0-ra, nem volt nagy fegyvertény, de ha a helyezéseket nézzük, csak tízzel vannak mögöttünk. Előttünk Izland, utánunk Mozambique. Illusztrisnak nem mondható.

 

 

A 90. hely azért nem olyan kétségbeejtő, hiszen a Bafana nagyjából akkor kezdett el nemzetközi szinten focizni, amikor mi magyarok (világranglista helyezés 56) felhagytunk avval. A FIFA ugyanis csak '92-ben fogadta vissza az országot, addig az Apartheid miatt 30 éves büntiben volt. Ám hogy szavamat ne feledjem, a bolgárok 39-ek (szóval nemtom a Yahoo Sport rovata miért "reality check for South Africa"-ként aposztrofálta a döntetlent), és ezt  Parreira kapitány ki is emelte az amúgy politikusokat megszégyenítő meccsértékelő nyilatkozatában, ahol méltatta játékosai érdemeit és szinte csak a szépre emlékezett.

Az tény, hogy a brazíliai és a német edzőtáborok látszanak a csapaton és foltokban már emlékeztetnek a '96-ban Afrika-kupát megnyerő alakulatra. A légiósaink európai topcsapatok lieblingjei és az otthoniak sem cukorral eszik a káposztás tésztát, a nyerni akarásunk megvan, fizikailag jól állunk. Mögöttünk vannak szurkolók. Elég sokan lesznek. Úgy 40 millióan. Nagy zajt fognak csapni.

Portugália pedig 0-0-t játszott a Zöld-foki Szigetekkel, szóval jogos a kérdés: mit is tudunk valójában?

 

A Mátrix pedig innen jutott eszembe:

2 komment

Címkék: dél afrika vb2010 bafana

A bejegyzés trackback címe:

https://bafanabafana.blog.hu/api/trackback/id/tr142031662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sTormy 2010.05.26. 10:44:25

De ha Uruguaytól kikaptok, akkor a második x-et kivel fogjátok játszani? A rendező jogán megkapjátok pluszba a botswanai vagy szváziföldi válogatottat, hogy meglegyen az egy pont, ami a továbbjutáshoz kell? :)

Die Antwoord 2010.05.26. 14:45:03

@sTormy: Mennyire idegesítő tud lenni egy olvasó, akik nem csak a videókat nézegeti :) Jogos, későn írtam, hiba csúszott a Mátrixba
süti beállítások módosítása