A Bafana csk-ja, Aaron Mokoenea jubilálni fog hétfő este. A Portsmouth védekező középpályása 100. válogatottságát ünnepli Guatemala ellen, amivel abszolút rekorder Dél-Afrikában. Már első válogatott szereplésével felhívta magára a figyelmet, hiszen 1999-ben, az olimpiai kvalifikáció során 18 évesen ő volt a legfiatalabb játékos, aki a nemzeti mezt valaha is magára öltötte. Mokoeneát bohókásan csak "Fejszének" becézik hazájában és Angliában, mivel elég határozottan fejezi ki nemtetszését, ha az ellenfél játékosánál látja a labdát. Erről saját csapattársa, a Bafana másik csillaga, az Evertonban idén a szezon játékosának megválasztott Steven Pienaar is tudna mesélni, mivel a középpályás 2009 őszén egy kemény Mokoenea belépőt követően hónapokig lábadozott térdsérüléséből.  

Pienaar amúgy igazi játékmester, aki szerintem a Premier League egyik legalulfizetettebb és alulértékeltebb játékosa. Rajongói "The Mighty Peanut"-ként emlegetik, másik beceneve Scilo, amit Salvatore Schillaci után kapott.

Ha nyerünk, abban neki nagy szerepe lesz. Kolumbia ellen azonnal meglátszott a játék képén, amikor Parreira a második félidőben behozta.

Harmadik angol légiósunkról, a korábban már méltatott Benni McCarthy-ról nem túl elismerően nyilatkozott klubja, a West Ham tulajdonosa. Mondjuk, ha igaz, amit David Sullivan mond, az tényleg elég ciki, de Ronaldo óta tudjuk, hogy ducin, mikrofonfejjel is lehet őrületes szökési sebességet produkálni.

 

"[Mr Zola, a csapat azóta már lapátra tett edzője] az akarta, hogy vegyem meg BM-t, hát megvettem. Ő volt az egyetlen játékos akit akart. Megkapta."

"Benni test-zsír értéke 24.2%. Az enyém 25.4. BM majdnem olyan kövér, mint én. Én, ha időm engedi, aerobikozok reggelente, de hát 61 éves vagyok."

"Ő az egyedüli West Ham játékos, akinek örülök, hogy megy a vébére, mert talán fittebben jön haza, mint ahogy elment. Már akkor is túlsúlyos volt, amikor hozzánk kerül, aztán lesérült és csak rosszabb lett"

(forrás: Daily Mail)

 

McCarthy már lényegesen soványabban érkezett az edzőtáborba és azóta is keményen dolgozik. Columbia ellen már beállt, Guatemala ellen holnap már gólt is fog lőni.

 

Mára ennyi, álmodjatok vuvuzelákkal és viseljetek makarapát a jégesőben.

 

Szólj hozzá!

Címkék: dél afrika vb2010 bafana

A bejegyzés trackback címe:

https://bafanabafana.blog.hu/api/trackback/id/tr372043773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása