A végső keretet bemutató gigaposzt második része. Fogyasszátok egészséggel!

Thanduyise Khuboni
Középpályás
 

A szurkolók legújabb lieblingje, akiről hónapokkel ezelőtt csak a Golden Arrows fanatikusok tudták, hogy kivételes tehetséggel megáldott srác. Parreira azonban felfigyelt a fiatal védekező középpályásra, akit azóta háromszor is megválasztottak a  „Mérközés legjobbjának”, így nem csoda, hogy bekerült a 23-as keretbe. A brazil rendre bizalmat szevaz neki, amit Khuboni rendre meg is hálál.
 

 

Bernard Parker
Csatár
 

Az FC Twente játékosa, Parreira egycsatáros víziója miatt, csupán másodhegedűs Mphela után. Nagy gólt lőtt Guatemala ellen és többcsatáros felállásban ő lenne a legnagyobb spíler a kapu előtt, de az egyszemélyes gólvágás szimplán nem az ő szakterülete. 28 fellépésén 9 gólt lőtt.
 

 

 

Siyabonga Nomvethe
Csatár
 

Öreg róka, akinek a szezon vége felé mutatott játéka meggyőzte Parreirát. Nem elhanyagolható az európai ligákban szerzett tapasztalata. Szlovénia ellen ő lőtte a 2002-es VB-n a győztes gólt. A másik két, jó formában lévő csatár mellet azonban valószínűsíthetően csupán késői csere lesz, ami a 32 évesen még mindig villámgyors Nomvethének tökéletes felállás egy leharcolt védelem ellen.
 

 

Anele Ngcongca
Hátvéd/Középpályás
 

Ő amolyan mindenes és sokak számára rejtély, hogy honnan bukkant elő, mivel életében nem játszott Dél-Afrikában. Fiatalon vitték el próbajátékra az Anderlechthez, majd végül a Genknél kötött ki. Kevesen fogadtak volna rá, hogy benne lesz a végső keretben, de egy olyan játékos esetében, aki bárhol jól érzi magát a pályán, ez mégsem olyan meglepő.
 

 

MacBeth Sibaya
Középpályás
 

A Rubin Kazannal idén orosz bajnokságot nyert a tapasztalt középpályás. Már a 2002-es VB is ott volt a ma 57 válogatottságnál tartó, Predator frizurás dél-afrikai. Sokáig sérült volt és a középpálya amúgy is dugig van, így nem sok esély van rá, hogy sok időt tölt a pályán.
 

 

 

Lucas Thwala
Hátvéd
 

Védő létére az Orlando Pirates tavalyi gólkirálya lett, de Masilela mellett csak másod bal hátvéd lehet.
 

 

 

 

 

Siyabonga Sangweni
Hátvéd
 

Booth mellet ő a csapat másik magas embere és ők ketten fognak Mokoena vagy Khumalo helyére kerülni, ha erre szükség lesz. Akkor lesz ő fontos, ha a csoportkörön túljut a Bafana, mert az addigra besárgult, eltiltott játékosok helyett ideális választás lehet.
 

 

 

Surprise Moriri
Középpályás/Csatár
 

A 30 éves Mamelodi Sundowns középpályása keményen megdolgozott ezért a helyért. Nemrég jött vissza egy hosszabb sérülésből és egészen a válogatottig rakkolta magát. A kispadosok közül még ő játszhatja talán a legtöbbet, mert jól és hatékony dolgozik a csatárok alá. Ha nem megy a játék, őt küldhetik be, hogy kicsit megbolondítsa a koktélt. Fontos pillanatokban lőtt góljai is sokat nyomhatnak a latban.
 

 

Lance Davids
Középpályás
 

Ő sem  fog sokat játszani, Gaxával és Ngcongcával fog a védekező középpályás posztért megvívni. Még csak 25 éves, lesz még ideje játszani.
 

 

 

 

Reneilwe Letsholonyane
Középpályás
 

A Kaizer Chiefs fő rakkosa, aki a zsúfolt center miatt lehet, hogy kimarad a buliból, pedig ország-világnak látnia kéne ezt az univerzális játékost akcióban.
 

 

 

 

Shu-Aib Walters
Kapus
 

A Maritzburg United hálóőre eddig még nem kapott játéklehetőséget, de neki már az is nagy öröm, hogy a veterán Rowen Fernandez helyett őt választotta Parreira.
 

1 komment

Címkék: dél afrika vb2010 bafana aranylábú23

A bejegyzés trackback címe:

https://bafanabafana.blog.hu/api/trackback/id/tr202060177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya Ivanov 2010.06.07. 08:36:58

csak egy fehér, aki nem is fog játszani?:)

Amikor a dél afrikai válogatott 96-ban megnyerte az Afrikai nemzetek kupáját, akkor sokan azt mondták, hogy nem is Nigéria lesz az az első afrikai világbajnok, hanem Dél Afrika, mert fekete játékosok szertelen virtuozitását a fehér játékosok fegyelmezettsége ellensúlyozni fogja. Mintha Hegyi Iván mondott volna egy ilyet. Már nem emlékszem, kik voltak a fehérek abban a csapatban, Mark Fish, Arendse, Delron Buckley (?) neve ugrik be.
Szóval nem lettek világbajnokok, nem is lesznek, de szimpátialistámon nagyon előkelő helyen vannak
süti beállítások módosítása