Vannak pillanatok, amikor az ember csak néz ki a fejéből, de hiába dolgozik tökéletesen az írisz, tágul-szűkül a pupilla, az agy megadja magát, lefagy, mert nem tud mit kezdeni a befogadásra felkínált információval. A képkockák peregnek, szól a zene, de a fül is csak rezgő atomok sokasága, nem szerv, csupán húsdarab a fejen. Tudjuk, hogy ebből már a Reset sem fog kihúzni, csak a Kikapcs/Bekapcs segíthet.

Talán éppen ettől működik Dél-Afrika legújabb szenzációja, akik pár hónap leforgása alatt akkora jelenséggé nőtték ki magukat a kibertérben, hogy nemrég a neves amerikai Coachella fesztiválon találták magukat, ahol tömegeknek üvölthették Zef-himnuszaikat.

Attól, hogy minden tudomány megáll.

Ez a cucc egyesít magában mindent, ami az internet érával ránk szakadt: Eminemet, némi pedofíliát, kraut happy technót, végbéllazító basszust, az Addams Family-t, gettót, youtube karriert, multi kultit, horrort, Abletont, Dark side of the moont...vagy amit akartok. Mint a vásárban: ronggyá varrt kültelki búr, bögyös korhatár alatti Törpilla (akinek anyu vágja a haját), meg egy belassult, stoner DJ.

Nem feltétlenül miattuk érdemes Dél-Afrikának szurkolni, mert sokkalta izgalmasabb dolgok is jönnek onnan, mint ahogy azt a hamarosan folytatódó "Miért éppen Dél-Afrika?" sorozat is illusztrálni fogja, minden esetre megkerülhetetlenek lettek.

 

És akkor jöjjön a Next level Sh!t !

 

Dames en Heeren: Die Antwoord

 

Eminem, DJ Bobo, space trance és Ámokfutók: felrázva, nem keverve

Jump Around SA Style!

 

 

És a mindent vivő méregzöld Lola T: a Zef Side!

  

A klasszikussá vált filozófia:

 

- A kib@&#tt Antwoord!

- Az mit jelent?

- A válasz!

- Válasz mire?

- (lemondó pillantás a többiekre) Hagyjuk, ember...uazzz!

 

 

9 komment

Címkék: dél afrika vb2010 die antwoord miért éppen dél afrika? bafana

A bejegyzés trackback címe:

https://bafanabafana.blog.hu/api/trackback/id/tr662012753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ebedli 2010.05.18. 17:23:07

Jónak nem merném nevezni, inkább meghökkentőnek, de azért többször is végignéztem. :) Teljesen igaz, amit itt feljebb írnak róla. Oda azért nem költöznék...

ugyanugyan 2010.05.18. 19:04:56

régen is jó volt, van hozzéjuk link, ha jól láttam. afrika aranybánya. goo.gl/3rGe

2010.05.19. 10:29:44

Subbán már volt, de mindegy, hatalmasak. Egyébként érdekes megfigyelni, főleg a harmadik klipszerűségben, hogy iszonyatosan profi a képi világ, biztos nem kezdő aki csinálta, meg a zene is össze van rakva rendesen. Valszeg csinált dolog, korábban azt olvastam, hogy a Puma gerillamarketingje a dolog, ami hülyeség, de valaki ezt a produkciót nagyon gondosan összerakta, az biztos.

2010.05.19. 10:31:10

@www.BiSex.hu: Az utolsó klip zseniális. Ganxta rap a hátsókertben, a kuka mellett, a kiscsaj gatyója a hónaljába húzva, színes-szagos, nagyon ütős. Külön érdemes megfigyelni, hogy a világítással milyen jól bánnak benne.

Die Antwoord 2010.05.19. 10:52:25

@shitgun: igen, a Pumás vonal nekem is gyanús, meg a Zef Side is meg van csinálva minden szempontból, basszusok mélyre keverve, video álgagyira forgatva...asszem ez is része a 21. századnak
süti beállítások módosítása