Aranylábú 23

2010.06.05. 22:51 Die Antwoord

Két részletben megnézzük, kikből is áll kedvenc csapatunk. Az első adagban a valószínűsíthető kezdőkkel ismerkedjünk meg.

Aaron Mokoena
Hátvéd
 
Mbazo (a „Fejsze”) az első dél-afrikai 100-szoros válogatott a csk. Ha jó napot fog ki, nincs az a támadó, aki átjutna, vagy át akarna jutni rajta. Kemény és jól időzíti a szereléseit. Keménykezű főnök aki azonban konzisztencia problémákkal küzd. Ez általában az egy-az-egyben helyzetekben jön ki. Parreira szereti, szinte tuti, hogy ő fogja a védelmet vezényelni.

 


 

Bongani Khumalo
Hátvéd


Ő sem finomkodik sokat, ha középen védekezni kell. Mokoena mellett biztos kezdő lesz. A SupersSportban is középhátvédet játszik, szal tudja mit várnak tőle. Magas, gyors, jól fejel, de csak 14-szeres válogatott és ilyen szinten kevés tapasztalat van mögötte.
 

 

 

 

Kagisho Dikgacoi
Hátvéd


Az ország legjobb védekező középpályása, nála jobban senki sem tudja levenni, mire készül az ellenfél, remek ütemben szerez labdákat, aminek nagy szerepe lesz a Bafana taktikájában. A Fulham-ben is bizonyította, hogy a tizenhatosn kívülről életveszélyes pontrugó. Aggasztó viszont, hogy Angliában nem sokat volt pályán, általában kispadon ült. Guatemala ellen viszon megállíthatatlannak bizonyult. Még a nagy formában levő Khuboninál is forróbb most a srác. 

 

Steven Pienaar
Középpályás


Parreira és az egész ország kívánságlistáján az első helyen az van, hogy bárcsak lenne 5 Pienaarunk. Messze a legjobb a csapatban, külön osztályt képvisel. Lehet, hogy még a kapitányi karszalagot is megkapja a sokoldalú középpályás, akinek nyolc, hogy melyik oldalon játszatják. Nagy idényt tudhat maga mögött, az Evertonnál az év játékosa lett. Ha elkapja a fonalat, magával viszi a Bafanát. Fontos gólokat szerez, kiválóan lát a pályán, az parreirai kontrázós foci másik kulcsa. A egycsatáros felállás (Katlego Mphela) miatt fontos, hogy Pienaar is besegítsen a góllövésbe.
 


Siphiwe Tshabalala
Középpályás


A Kaizer Chiefsben nem ment neki, Parreira azonban a jelek szerint remek hatással van a ballábas szélsőre. Nemcsak élete formáját mutatja, de pontrúgásainál rajzolni sem lehetne ideálisabb röppályát. 35 válogatottságával a tapasztaltabb játékosok közé tartozik, már 7 válogatott gólnál tart, és a támadás az erőssége. Méretéhez képest megdöbbentő löketeket küld kapura, a csapat Roberto Carlosa. Parreira nem fogta vissza sem őt sem Modisét, hagyta hogy játszák a hagyományos dafrikai pimp-focit, ami még magabiztosabbá tette. Biztos kezdő.

 

Katlego Mphela
Csatár
 

Benni McCarthy nyomdokain nem könnyű elindulni, de Mphela nem fog belepirulni a feladatba. Egyedüli csatárkén a felkészülési meccseken is bizonyított, bár nem annyit, amennyit ő vagy a szurkolók szerették volna. Reméljük megtalálja a góllövő cipőit, mert mostanában csak tizenegyesből volt eredményes. Tudjuk, hogy a kapu előtt hidegvérű végrehajtó, a hazai liga gólkirálya, és 31 meccsen 14 gólt lőtt a Bafanában. Csak akkor lesz baj, ha lesérül, vagy eltiltják. Ez a dafrikai válogatott Achilles-sarka.

 

Itumeleng Khune
Kapus
 

Az Kaizer Chiefs hálóőre jó ideje legbiztosabb kezű kapus az országban. Igazi egyéniség, aki a kontráknál is fontos szerepet játszik. Ebben néha túlontúl lelkes, aminek az az eredménye, hogy az ellenfél egy elhalászott labdából kontra-kontrát vezet. Columbia ellen megsérült, lecserélték. Aggódunk. Moeneeb Josephs játszik helyette, ha kell.
 

 

 

Moeneeb Josephs
Kapus


Az Év kapusa a sérült Khune helyére állt be Kolumbia ellen, és amit ott mutatott, arról máig beszélnek az országban. Az Orlando Pirates kapusa egy személyben volt felelős azért, hogy a latinok nem egyenlítettek ki. Guatemala ellen aztán még egy fokozattal feljebb kapcsolt, komplett lehúzta a rolót, tizenegyest fogott. Ennyi.
 

 

 

Tsepo Masilela
Védő


A Maccabi Haifánál játszó védő az egyetlen stabil légiós kezdő Pienaar mellett. 2006 óta kihagyhatatlan, még nem is volt szerződése, már a válogatottban játszott. A Konföderációs Kupán mutatott diadalmenet egyik kulcsfigurája volt. Gyors, precíz keresztlabdákat oszt támadásnál. BL tapasztalata nagy kincs. Ő az első számú balhátvéd, akire érdemes lesz odafigyelni a vébén.
 

 

 

Siboniso Gaxa
Védő
 

Masilela balról, Gaxa jobbról fogja támogatni a Mokoena és Khumalo által középen bebetonozott védelmet. Gaxa jelenleg Lance Davids és a belga légiós Anele Ngcongca előtt van, ha jobbhátvédről van szó. A Mamelodi Sundowns játékosa tavaly a Konföderációs Kupán nagyon játszott. Amióta játszik, azóta Ngcongca csak epizodista.
 

 

 

Teko Modise
Középpályás


Modise, Tshabalalához hasonlóan kezd megint magára találni, a brazíliai edzőtábor óta megy a zsuga az Orlandó Pirates középpályásának. Brazília előtt csak önmaga árnyéka volt és még klubjánál is a kispadon találta magát. A Konfed Kupán végig csak kereste a labdát. Parreira lelket lehelt belé. Érdekes lesz látni, hogy a Mester hogy játszatja Modisét, Tshabalalát és Pienaart, ezt a három technikás játékost, akiknek nagyon hasonló a játékstílusuk. Mindhárman jó formában vannak. Modise egyébként az 50 válogatottságig leggyorsabban eljutó dél-afrikai evör.
 


Matthew Booth
Védő
 


Nnnna, ha van valaki, akit egyből fel lehet ismerni, akkor az Big Mat. Khumalo és Mokoena egymás körmeit rágják, hogy ők vagy a népszerű colos fog-e kezdeni középen. Nem a technikás megoldásairól ismerik, de pont ez a jó benne. Egyszerű, mint egy százas szög, de pont evvel vált a közönség kedvencévé a KK-n. Parreira nem játszatja, de a kispadról nagy segítség lehet, ha ijeszgetni kell. Főleg a magasabb opponensek ellen lehet szuperhasznos.
 

Szólj hozzá!

Címkék: dél afrika vb2010 23 aranylábú bafana

A bejegyzés trackback címe:

https://bafanabafana.blog.hu/api/trackback/id/tr562059483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása