Néhány ok, amiért Dél-Afrikára esett a választásom. Ezek teljesen szubjektív dolgok lesznek, de ismerjük be, hogy az átlag magyar ember életébe ritkán kopogtat be Dél-Afrika, hogy itt vagyok, szurkoljál nekem, pedig ha jobban belegondolunk, a franciák már kézilabdával ötvözik a focit, az olaszok VB győzelme úgy ahogy volt a sportág szégyene (erről leginkább az ausztrálok tudnának mesélni), a braziloknak meg Messiéknek már rég uncsi szurkolni, németeknek nem szurkolunk, úgyis ők kapnak ki a döntőben, az európai "kiscsapatok"-nak juszt sem nem fogunk, mert sokkal jobban esik azt mondani (ha már mi magyarok csak csocsóban vagyunk esélyesek a világ élvonalába kerülni), hogy látod, kellett ez neked, ekkora zakót az újlipóti XXXL boltban sem árulnak.

Az igazi foci-ínyenc gondos körültekintés után válasz magának csapatot, olyat, amelyben van mit szeretni, aminek a mezében jó lemenni a sarki közértbe, az ország színei mennek a ruhatárához és a csajok (meg a haverok) csak bambán néznek a hátadon feszülő "Mokoena" felírásra és olyan dolgokról sztorizhatsz, ami garantáltan unikum lesz a társaságban. Az sem árt, ha focizni tudó csapatra esik a választásod, Afrikában erre jó az esély, de lássuk be az igazi Joker az a hazai csapat, mert minden egyes fellépésük garantált happening lesz, és a hazai közönség, környezet váratlan (számomra nagyon is várt) magasságokba repítheti őket, lásd Dél-Korea nyolc éve.

És akkor a konkrétumok.

Miért éppen?

Az életembe az elmúlt években a legváratlanabb szögekből csúszott be Dél-Afrika. A VB alatt annyi listát fognak összeállítani, hogy eggyel több vagy kevesebb fel sem fog tűnni, lássuk az én első listámat. Szigorúan random csipegetve agyam cseresnyéstáljából kezdjük mindjárt egy focihoz kapcsolódó okkal.

No. 1

Nem vagyok die hard focirajongó, de erről a srácról mindig is tudtam, hogy nem szarral gurít és emlékszem a döntőre, amikor a Bafana, nagyban neki köszönhetően (először) a mennybe ment. A válogatott modernkori (erről bővebben egy későbbi posztban) történetének gólkirálya, minden Blackburn és Porto szurkoló Bennije, ladies and gentleman, kérem fogadják kitörő lelkesedéssel:

 

Mr Benny Saul McCarthy

Minden országnak van Gera Zolija. Rooney-ja. Drogbája. Ez a Bafanaban Benni McCarthy. A mi Bennink Fokváros egyik gettójában jött a napvilágra és története klasszikus vagy lősz egy halom gólt vagy téged lőnek halomra sztori. 1994-ben a Cape Town Seven Stars-nál kezdett, majd a Ajax Cape Townnál rúgta a bőrt, innen pedig átigazolt a másik Ajaxhoz, arról biztos hallott már mindenki, Amszterdamban van. Kölcsönben volt a Celta Vigonál, félisteni státuszba került a Portonál, ahol portugál bajnokságot, ligakupát, UEFA kupát nyert meg valami arany cipellőt is, zsonglőrködött a Blackbournben, jelenleg pedig a West Ham United színeiben keseríti a kapusok életét.  Szerdán, mindenki legnagyobb örömére megérkezett a j'bourgi edzőtáborba. Lássuk mit tud:  

 


Azért ez egy nagy gól!

0.38-nál öröm nézni, ahogy elküldi borért a védőt

Sanchez és Rivaldo sírva jegyzetel

1 komment

Címkék: dél afrika vb2010 bafana miért éppen dél afrika

A bejegyzés trackback címe:

https://bafanabafana.blog.hu/api/trackback/id/tr922008792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

::akaasa:: 2010.06.16. 21:31:03

...csak a die Antwoord miatt.

Ui.: Asse vágtam, hogy Magyarországon ismerik.
Px!
süti beállítások módosítása