Az A csoport küzdelmei igazából most kezdődnek. A csapatok előtt egyetlen cél lebeg: minimum 3 pontot szerezni. Egy győzelem a világ.

Ez ma este meglehet Dél-Afrikának.

Az Uruguay elleni derbi az ország egyik legfontosabb nemzeti ünnepére, a sowetói felkelés napjára esik. 1976-ban a kormány az egész országban megpróbálta kötelezővé tenni az Afrikaans nyelven történő oktatást (evvel kizárva az angol használatát). Orlandóban tiltakozásképpen több mint 10.000 diák az utcára vonult, de a demonstráció vérfürdőbe torkollott.
Ez a tüntetés indította el azt a lassú folyamatot, ami végül az Apartheid bukásához vezetett. Azóta június 16. az Afrikai fiatalok napja.

Tökéletes nap egy alapvetően nagyon fiatal csapatnak a bizonyításra.

Uruguay csapatában sok jó játékos játszik, mégis mindenki Diego Forlánról beszél. A franciák ellen nem talált be, de élete egyik legjobb szezonján van túl és ő az egyik olyan játékos a vébén, aki egymaga el tud dönteni egy meccset.
Hiába szólt le az Uruguay-blogos kolléga, amikor egyemberes csapatnak tituláltam Tabarez gárdáját, nálam (és sokaknál) az esti ellenfél két részből áll, Forlánból és a többiekből. A gallok elleni meccs egyik csapat szempontjából sem volt meggyőző, az uruk a kapu előtt nem sokat mutattak, a védelmük azonban stabil volt. Ma ennél sokkal aktívabb játékra számíthatunk tőlük, támadóbb focira. A Mexikó elleni meccshez képes mindenképpen egyszerűbb foci lesz. Egyszerűbb és durvább.
Tabarez egyébként szimpatikus nyilatkozatában méltatta a Bafana küzdeni tudását, gyorsaságát és állóképességét. A vuvuzelák pedig nem zavarják, sőt, szerinte a dolog túl van lihegve, mert egy stadionban ilyen atmoszférának kell lennie.

Ami Parreirát illeti, ismeri az ellenfelet, brazil szövkapként jó pár Diego gólt kellet végignéznie. Attól nem kell félni, hogy taktikailag felkészületlenül éri a meccs.
A Bafanát megnyugtatta a El Tri elleni döntetlen. Hatalmas változásokra nem számíthatunk tőlük, kontrázós foci lesz ma este is, remélhetőleg stabilabb labdakezeléssel és minőségibb passzokkal. Csatáraink és a kapusunk már bizonyított, a középpályán ott van Pienaar, a hátvédsorunkat pedig segíteni fogja, hogy Forlán minden bizonnyal külön escortot kap.  

Nagy nap egy nagyon fontos meccsel a Loftus Versfeld stadionban. A városban külön tisztító szertartást tartanak. Az egész csapat érzi a nap, a pillanat jelentőségét és – nyilatkozataik alapján - ebből próbálnak erőt meríteni.


 
 

2 komment

Címkék: uruguay dél afrika vb2010 bafana

A bejegyzés trackback címe:

https://bafanabafana.blog.hu/api/trackback/id/tr372085889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chicagoi 2010.06.17. 20:44:50

Tizi előtt akkor les volt vagy nem? Mert tegnap úgy láttam, de sehol se említik.

@off: Ráadásul a magyar kommentárok néha azt se tudják, hogy mi történik a pályán.

Die Antwoord 2010.06.17. 20:48:43

@Chicagoi: Les volt, mert középen az egyik uru beleért a passzba és AKKOR már lesen volt a csákó
süti beállítások módosítása