Helló, ébresztő, csak azért mert nincsenek fenekek meg csöcsök (szerdán lesznek), nem kell mindjárt elkapcsolni...ok, szóval Dél-Afrikában TÉNYLEG van egy csapat, amit Kaizer Chiefs-nek hívnak. Olyan ez az egész, mintha a világ összes bajnokságából találomra kiragadtak volna neveket, aztán bingón kisorsolták volna. Íme, a teljes lista. Ehhez képest mekkora dögunalom, ami Európában honol.

Premier Soccer League (PSL):

SuperSport (Hipertérben?)
Sundowns (Cafe Del Mar?)
Kaizer Chiefs (Ki nyúlt kit?)
Santos (Ennél már csak a The Santas lenne jobb)
Orlando Pirates (of the Carribian Bloom)
Bloem Celtic (Broáf Atletic)
Ajax (Tisztítószer?...tudom, ez gáz volt)
Swallows (Le is nyeli! Bocs)
AmaZulu (EmeBuntu)
Bidvest Wits (Half-wits)
Maritzburg Utd (Holland 5-öd osztály)
Golden Arrows (Ez egy F1 csapat vagy egy repülő formáció?)
FS Stars (Segélykoncert?)
Platinum Stars (Sok hűségpont kell a jó névhez)
Black Aces (Gangszta, hol vagy?)
Jomo Cosmos (A dél-afrikai megasztár győztese?)
 

Az elsőosztályra megoldásokat várok:

Inland div.

Black Leopards (N.C.)
Warriors
Witbank Spurs
Batau FC
Dynamos
Pretoria Univ
United FC
Winners Park

Coastal div.

Vasco D
Nathi Lions
Bay United
Carara Kicks
Thanda Royal
FC Cape Town
Hanover Park
Ikapa FC

Most pedig tényszerű helyzetjelentés következik dél-afrikai tudosítónkól.

A hét végén véget ért a Nedbank Cup, Dél-Afrika FA kupája. Itt a főtáblára jutott 32 csaptból 16 PSL, 8 elsőosztályú és 8 regionális csapat hajt az ország legrangosabb kupájára.
A döntőbe a PSL-ben 8. helyen végzett AmaZulu és a 10. Bidvest Wits jutott. Az elődöntőkben az AmaZulu a bajnoki ezüstérmes Sundowns-t verte, míg a Bidvest a 13. Free State Stars-t múlta felül.
A döntő jó alkalom volt világbajnokság első számú futballszentélyének felavatására. Johannesburg legújabb látványossága, A Soccer City fog otthont adni a vébé első és utolsó labdaérintésének is.
A 88, 460 férőhelyes stadion gyakorlatilag dugig megtelt a döntőre, így tökéletes tesztmenet volt a június 11-i rajt előtt. A meccs egyoldalúra sikeredett, a Wits 3-0-ra nyert.
Az összefoglalókból jól látható, hogy Dél-Afrikában is jelen vannak az afrikai focit általában jellemző hiányosságok. A kapusok remek reflexekkel rendelkeznek és váratlan bravúrokra képesek, de legalább ennyire tehetséges lepkevadászok. A hátvédek leginkább egymást zavarják, néha a labdát is...vagy az őket. Aztán a semmiből akkora gólok születnek, hogy az ember csak pislog. Mondom, Afrika. Most, hogy a magyar bajnokság végképp önmaga paródiája lett, a (ki)bekkelős olasz foci (olaszok nélkül is) BL-t tud nyerni, csaptok lefekszenek az ősi ellenség bukása érdekében, ez a lelkes labdakergetés legalább őszintének és hitelesnek tűnik.
Amúgy Dél-Afrikában idén 17 gólért adták a királyságot (Kathego Mphela - Sundowns) és a 16 csapatos PSL-t megnyerő Supersport Unitednak 57 pont kellett a glóriához.

 

1 komment

Címkék: dél afrika vb2010 psl bafana

A bejegyzés trackback címe:

https://bafanabafana.blog.hu/api/trackback/id/tr662028831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cadix · http://www.blog.hu 2010.05.24. 22:37:33

Megmosolyogtató csaptnevek :)
süti beállítások módosítása